Vezet  dhe produktet e mishit direkt në tryezën tuaj

       

Historia

Historia e kompanise

Veze Shari si një nga prodhuesit më të mëdhenj të vezëve të freskëta të konsumuara në Maqedoni fillimet e veta i ka që nga viti 2000, në fshatin Trebos të Tetovës, si një investim i përbashkët gjermano-maqedonas me teknologji të integruar gjermane.

Pas kthimit në vendlindje, Z. Arben Abdurahmani, falë përvojës 11 vjeçare të fituar në Gjermani për rritjen e zogjve njëditore deri në pula vezore, krijoi një kompani familjare ku dashuria dhe pasioni për punën ishin çelësi i suksesit ndër vite.

Më 5 janar 2002, 30,000 pulat e para u prezantuan dhe nxitur nga kërkesa në rritje e konsumatorëve deri në shtator 2003, kompania zgjeroi menaxhimin dhe kapacitetin e saj të prodhimit në 120,000 pula dhe prodhoi më shumë se 30 milionë vezë në vit. Për të ofruar ushqim të freskët dhe me cilësi të lartë për pulat dhe pulat në një fermë, Lecker NS është themeluar në vitin 2008 në Novi Sad, Serbi, përmes së cilës furnizojmë ushqim për pulat nga Veze Shari.

Kur flasim për fillimet dhe modelin e suksesit, është e rëndësishme që kompania ishte e avancuar teknologjikisht, por edhe e nisur në një treg të mirë-analizuar. Në ish-Jugosllavi, madje edhe në Maqedoni deri atëherë, tradicionalisht prodhoheshin vezë me lëvozhgë kafe. Veze Shari vendosi të hyjë në treg duke ofruar vezë me lëvozhgë të bardhë, ndaj efekti vizual ishte ai që tërhoqi së pari blerësin, edhe pse sigurisht në mbarë botën nuk është asgjë. Sigurisht, këto janë vezë jashtëzakonisht të cilësisë së lartë, gjithmonë të freskëta dhe konsumatorët e kuptuan menjëherë.
Një moment tjetër është kur “Veze Shari” vendos të bëjë pako me 10 vezë që bliheshin shumë me pakicë, aq më tepër që në atë kohë koncepti bëhet më i përshtatshëm për tregjet më të mëdha ku qytetarët bëjnë më shpesh blerje.

Sot Veze Shari ka një rrjet të gjerë shpërndarjeje dhe eksporton vezë në vendet e rajonit, BE dhe NATO me një prodhim vjetor prej mbi 34.000.000 vezë, që plotëson nevojat e tregut në vendin tonë. Ferma disponon: 2 dhoma për rritjen e pulave njëditore me kapacitet total 60 000 pula dhe 4 dhoma me kapacitet total 120 000 pula.
Për momentin po përgatitet një plan ambicioz me një mënyrë pak më ndryshe të menaxhimit dhe rritjes së pulave vezore, që do të rrisë këtë numër.
Veze Shari është kompani eksportuese dhe eksportet janë kryesisht në Kroaci dhe Greqi. Me miratimin e ushtrisë amerikane, kompania u bë edhe furnizuese e NATO-s. Për ta, vezët bëhen sipas standardeve të veçanta, në përputhje me kërkesat e aleancës ushtarake.
Ata eksportojnë për NATO-n ushtrinë në Kosovë dhe bazën në Turqi. Dy herë në vit ekipe nga atje vijnë për të monitoruar metodën e prodhimit. Kërkohen masa të posaçme sigurie, mbikëqyrje video, asgjë jashtë prodhimit të vezëve dhe cilësia e vezëve të kontrollohet në përputhje me standardet e tyre. Ata janë zgjedhur sepse mund të plotësojnë kërkesat. Ka një industri të madhe prodhimi në Turqi, por vezët ende blihen nga Veze ариari.

Si rezultat i punës dhe rrethanave që u krijuan kur pulat e para duhej të zëvendësoheshin me pula të reja, na lindi ideja për të prodhuar produkte pule. Lecker filloi ndërtimin në 2005 për të prodhuar produkte mishi, mish të grirë dhe mish të përpunuar dhe filloi operimin në fund të 2006. Objekti është i ndërtuar sipas të gjitha standardeve evropiane të ISO 22000: 2005 dhe standardeve HACCP për prodhimin e produkteve të mishit me kapacitet prodhues prej 5 ton në ditë.
Procesi i prodhimit përdor produkte nga prodhues dhe furnizues të verifikuar të lëndëve të para, aditivëve, erëzave dhe materialeve të paketimit. Për të garantuar sigurinë e produkteve, sistemi i menaxhimit të cilësisë së Veze Shari dhe Lecker është i certifikuar sipas standardit ISO 22000: 2005 duke zbatuar sistemin HACCP dhe HALAL me vlerësim të vazhdueshëm të efikasitetit të tyre.

Nëpërmjet aplikimit të vazhdueshëm të ideve novatore dhe përballjes me problemin e mbetjeve, në vitin 2006 filluam të mendojmë për një zgjidhje të këtij problemi. Duke shkëmbyer ide dhe eksperienca me një partner gjerman, vendosëm të investonim në një impiant biogaz.

Më 13 gusht 2013 u vendos gurthemeli i termocentralit të parë në Maqedoni që punon në biogaz “Electro Shari” për prodhimin e energjisë elektrike nga mbeturinat. Kapaciteti i objektit për prodhimin e biogazit dhe energjisë elektrike është 1 megavat në orë dhe prodhon 8.760.000 kilovat orë në vit, i cili që nga 27 shkurt 2015 është i shpërndarë në rrjet.

Për prodhimin e energjisë elektrike si lëndë e parë përdoren mbeturinat e fermës Veze Shari dhe mbeturinat tjera bujqësore. Me Electro Shari, mbetjet nuk trajtohen si mbetje, por si burim i rinovueshëm i energjisë, nga i cili përpunohet METAN, i cili digjet për prodhimin e energjisë elektrike dhe ngrohjes. Pjesa tjetër e procesit përpunohet përsëri për të marrë plehra organike me shumicë

Vizioni i kompanise

Qëllimi ynë është të arrijmë pozicionin e lidershipit në treg dhe të bëhemi sinonim i cilësisë në të gjitha segmentet e punës sonë.

Misioni i kompanise

Cilësi konstante dhe e garantuar e produkteve, duke përshtatur gamën me tendencat dhe nevojat e konsumatorëve me një gamë të gjerë produktesh me çmime konkuruese.

Veze Sharri © 2023. Te gjitha te drejtat e rezervuara